Legislatie

Transparență MS – Proiect Ordin

Proiectul Ordinului ministrului sănătății pentru aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice și private, evaluarea eficacității procedurilor de curățenie și dezinfecție efectuate în cadrul acestora, procedurile recomandate pentru dezinfecția mâinilor în funcție de nivelul de risc precum și metodele de evaluare a derulării și eficienței procesului de sterilizare publicat în Secțiunea Transparență decizională pe www.ms.ro.

Printre alte reglementări, par a avea un impact asupra cabinetelor stomatologice în mod deosebit și următoarele articole:

Art. 44 (1) În unităţile de asistenţă medicală, sterilizarea se realizează prin metode fizice (abur sub presiune), precum şi prin metoda combinată fizico-chimică (plasmă).

(2) Sterilizarea la temperatură uscată (etuvă/pupinel) este permisă numai în laboratoarele de microbiologie.

(3) Orice alt tip de aparatura de sterilizare poate fi utilizata în unitatile sanitare până la termenul de conformare la prevederea de la alin. (1), care este de 3 ani  de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.”

Art. 53  (1) Unitatea sanitară trebuie să asigure, prin înregistrări electronice sau manuale, trasabilitatea tuturor instrumentelor medicale, aceasta fiind stabilită  în procedura de sterilizare a unității sanitare respective.

() Sterilizarea la temperatură uscată (etuvă/pupinel) este permisă numai în laboratoarele de microbiologie.

() Orice alt tip de aparatură de sterilizare poate fi utilizată în unitățile sanitare până la termenul de conformare la prevederea de la alin.(1), care este de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentului Ordin.”

Download (DOCX, 45KB)

Download (DOCX, 65KB)

Din aceeasi categorie:
Adresa 995 CMSR

DECIZIE nr. 25/2CN din 15 noiembrie 2019 privind eliberarea avizului pentru exercitarea activității de medicină dentară cu caracter temporar/ocazional pe teritoriul României

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/220399

Închide