Noutati

A fost publicat regulamentul concursului pentru a deveni medic specialist

Cei care vor sa obtina titlul de medic specialist, medic stomatolog specialist sI farmacist specialist pot incepe sa se pregateasca pentru sesiunea ce va avea loc in perioada 16 octombrie – 22 noiembrie 2019.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) au facut public, pe site-ul propriu, dar si pe cel al Directiilor de Sanatate Publica (DSP), regulamentul de organizare si desfasurare a examenului care se apropie. La testare se pot inscrie medicii, stomatologii si farmacistii rezidenti, dar si cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala care incheie stagiul de pregatire la sfarsitul lui 2019, cei care au incheiat stagiul, dar nu au sustinut examenul sau nu l-au promovat, medicii, stomatologii si farmacistii specialisti sau primari care vor sa obtina o a doua specializare si incheie stagiul de pregatire pentru aceasta, cei care au efectuat specilizare prin Ministerul Educatiei Nationale si finalizeaza pregatirea in decembrie, precum si cei care termina dupa data de 31 decembrie 2019 si solicita sustinerea examenului cu derogare de vechime.

 Pentru toate specialitatile, cu exceptia medicinei de urgenta, examenul de obtinere a titlui de specialist va consta intr-o proba scrisa, cu 10 subiecte din tematica, ce se va intinde pe trei ore, si din una sau doua probe clinice si proba practica. In cazul specialitatii medicina de urgenta, examenul va avea trei probe: proba scrisa, de tip grila, cu 250 de intrebari, ce va dura 4 ore, proba clinica teoretica si proba practica, in cadrul careia se vor utiliza simulatoare de pacient.

Candidatii care vor sa fie confirmati specialisti trebuie sa promoveze fiecare proba a examenului cu cel putin nota 7, obtinand in final media 7. Informatii despre inscrieri, locul unde va avea loc fiecare proba, despre ce trebuie sa cuprinda dosarul de inscriere si tematica pentru examen pot fi consultate pe site-ul MS si cel al DSP-urilor.

http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2019/08/Publicatie16.10.2019.pdf

Din aceeasi categorie:
Anunt angajare

Curs – Terapii chirurgicale si nechirurgicale in bolile parodontale – 5 Iulie 2019

Colegiul Medicilor Stomatologi Iasi va invita Vineri, 5 Iulie 2019, incepand cu ora 9 la cursul de Terapii chirurgicale si...

Închide