EMC

In conformitate cu prevederile art. 510 al. 1 din Titlul XIII al Legii nr. 95/ 2006, în vederea creșterii gradului de pregatire profesională și asigurării unui nivel ridicat al cunoștințelor medico-dentare, medicii stomatologi sunt obligați să efectueze un număr de cursuri de pregătire și alte forme de educație medicală continuă și informare în domeniul științelor medicale, pentru cumularea număului de credite stabilit în acest sens de Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Medicii stomatologi care nu realizează pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educație medicală continuă, stabilit de Consiliul național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, sunt suspendați din exercitarea profesiei, până la realizarea numărului de credite respectiv. Punctajul profesional minim pe care trebuie să îl realizeze fiecare medic stomatolog este de 200 de credite de EMC pe parcursul a 5 ani, cel puțin 24 de credite anual.

Educația medicală continuă reprezintă totalitatea activităților de pregătire teoretică și practică desfășurate de medicii stomatologi în vederea îmbunătățirii nivelului de cunoștințe, abilități și aptitudini profesionale, în scopul creșterii calitătii și performanței activității în domeniul medico-dentar.

Managementul activităților de EMC este realizat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România prin Programul național de educație medicală continuă.

Decizie CMSR nr. 16/2CN din 26 noiembrie 2021 privind reglementarea sistemului de educaţie medicală continuă pentru medicii stomatologi, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă şi a lectorilor, precum şi a procedurilor de evaluare şi creditare a formelor de educaţie medicală continuă adresate medicilor stomatologi

Anexa_II_A_Dosar_de_acreditare_a_furnizorilor_de_EMC

Anexa_II_B_Dosar_de_reacreditare_a_furnizorilor_de_EMC

Anexa_III_A_Cerere_de_creditare_a_formelor_de_EMC

Formular opis punctaj profesional CMS Iași (dati click pe formular opis )