Activitate CMS Iași

Dialog pentru finanțarea medicilor stomatologi: colaborare CMSR-CNAS

Conducerea CMSR continuă dialogul cu reprezentanții CNAS pentru identificarea celor mai bune soluții de finanțare a activității medicilor stomatologi prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.

La invitația Președintei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea, joi, 22 februarie a.c., va avea loc o primă întâlnire, în sistem de videoconferință.

Temele centrale ale discuțiilor urmează a fi problemele de actualitate întâmpinate de medicii stomatologi în desfășurarea activității profesionale, în special în relație cu casele de asigurări de sănătate.

Pentru identificarea de soluții punctuale privind dificultățile întâmpinate în acest domeniu, vor fi organizate grupuri de lucru, din care vor face parte reprezentanți ai CNAS și CMSR.

„Conducerea Colegiului este deschisă către dialog și susține cu tărie nevoia unei finanțări consistente și adecvate sprijinirii politicilor de sănătate publică în interesul pacienților din România. Prin colaborare și dialog permanent, utilizând experiența colegilor medici stomatologi în proiectarea mecanismelor de finanțare, vom reuși să atingem obiectivele strategice asumate prin Strategia Națională de Sănătate 2023-2030 „Pentru sănătate, împreună”, în acord cu recomandările OMS pentru sectorul sănătății orale. Astfel, vom putea obține creșterea accesului la servicii medicale de calitate, îmbunătățirea stării de sănătate oro-dentară a populației, inclusiv a copiilor, adolescenților, vârstnicilor și a categoriilor vulnerabile.

Ne bucurăm de deschiderea manifestată de CNAS și am inițiat deja dialogul cu o serie de alte instituții care joacă un rol important în activitatea profesională a comunității noastre: CNCAN, ANMDR, ANPC, Ministerul Educației. Totodată, consolidăm relația instituțională foarte bună la nivelul Ministerului Sănătății, pe al cărui sprijin contăm în implementarea cât mai bună a politicilor publice în care pot fi implicați medicii stomatologi,” a declarat președintele CMSR, dr. Florin Lăzărescu.

Din aceeasi categorie:
Curs Prof. Univ. Dr. Sorin Andrian

Stimați colegi, Vă invităm să participați gratuit la Cursul „Patologia odontală cervicală: clinică și tratament” care se va desfășura în...

Anunt angajare

Colegiul Medicilor Stomatologi Iași angajează secretar/secretară. Pentru a ocupa acest post candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Studii superioare Cunoașterea...

Închide