StomaConnect

Resuscitare Cardio-Pulmonara

Stimați colegi,

Vă invităm să participați la cursul cu hands-on „Resuscitare Cardio-Pulmonară” care se va desfășura în format fizic sâmbătă 20.04.2024.

RESUSCITAREA CARDIO-PULMONARĂ 

Curs susținut de

Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Descrierea scurta a cursului:

Primul ajutor este esențial în situațiile de urgență și poate face diferența între viață și moarte. Cunoașterea manevrelor de resuscitare cardiopulmonara de baza este de importanta majora pentru orice persoana si este utilă în orice situație, de la acordarea de masuri de prim ajutor unui prieten sau coleg, până la intervenția într-un accident de automobil sau într-o situație de dezastru sau catastrofa.

Cursul de resuscitare cardiopulmonara va oferă informații detaliate atat teoretice, cat si practice despre procedurile de prim ajutor și cum să le aplicati în diverse situații de urgență. În plus, veti avea oportunitatea să exersati tehnicile de prim ajutor cu un instructor calificat, astfel încât să fiti pregătit pentru orice situație de urgență. Veti dobandi cunostinte atat privind resuscitarea cardiopulmonara de baza, dar veti invata si tehnici de suport vital avansat, privind managementul cailor aeriene, privind oxigenoterapia, defibrilarea, cardioversia si pacingul transcutanat extern. Veti invata sa utilizati medicatia resuscitarii cardiopulmonare, precum si masuri specifice de resuscitarea in diferite situatii speciale, ca inecul, electrocutia, etc.

După ce veti participa la cursul de resuscitare cardiopulmonara veti câștiga încredere în propriile abilități. Veti fi capabil să interveniti în situații de urgență, acordand ajutor medical in timp util, prompt, in scopul salvarii de vieti.

Programul cursului:

Ora 09.00-9.30 — Prezentare  curs . cursanți și formatori

Ora 9.30-10.00 — Lanțul supraviețuirii

Ora 10.00-11.00 — Suport vital de bază BLS

Ora 11.00-12.00 — Managementul căilor aeriene. Oxigenoterapia

Ora 12.00-13.00 —  Suport vital avansat

Ora 13.00-14.00 — Defibrilarea, cardioversia, pacingul extern

ORA: 14.00-14.30 PAUZĂ

Ora 14.30-15.30 — Medicamente în resuscitarea cardio-pulmonară

Ora 14.30-15,30 — Resuscitarea în situații speciale

Ora 15.30-17.30 — Scenarii practice – stop cardiorespirator

Ora 15.30-17.30 — Evaluare curs. Discuţii. Concluzii. Înmânare diplome

PREȚ CURS
360 lei pentru membrii CMS Iași.
450 lei pentru membrii din alte colegii județene.
Cursul este creditat cu 8 puncte EMC.

LOCURI LIMITATE – 25 participanți

Cursul se desfășoară la CENTRUL DE SIMULARE “Prof. Univ. Cristian Dragomir”, Strada Mihail Kogălniceanu 16-20, Iași 700259.

Înscrie-te acum accesând link-ul: https://forms.gle/TmUPPMrtMY729mEb7

Vă anunțăm că participarea la cursurile organizate de către Colegiul Medicilor Stomatologi Iași se face doar cu prezența obligatorie. Acordarea diplomei de participare se face la finalul cursului. Regăsiți în formularul de înscriere termenii și condițiile de participare.

Din aceeasi categorie:
Clarificări privind procesul de avizare anuală a autorizațiilor sanitare pentru cabinetele de medicină dentară

Colegiul Medicilor Stomatologi Iași (CMS Iași) aduce la cunoștința membrilor săi desfășurarea unei întâlniri importante între reprezentanții CMS Iași și...

Conferința Națională Prevenirea Afecțiunilor Stomatologice – Ediția XXIX

Dragi Colegi, Avem onoarea de a vă invita la Ceremonia de Deschidere a celei de-a XXIX-a ediție a Conferinței Naționale...

Închide